Реал Мадрид не срещна особени проблеми срещу Хетафе, пожедавайки с резултат 2:0 в последен мач от съботната програма на Ла Лига. Каземиро откри в 38-а минута. Лукас Васкес удвои аванса в 68-а минута, което се оказа достатъчно и за победата. 

13 снимки

Отборът на Карло Анчелоти пое контрол върху случващото се на терена от самото начало. В третата минута намиращият се в блестяща форма Карим Бензема прати топката в мрежата на гостите, но попадението не бе признато поради засада. Марсело, който излезе с капитанската лента пробва далечен удар, но Давид Сория се справи.

"Белите" търпеливо търсеха пролуки в защитата на съперника, а Хетафе основно се защитаваше, като не успяваше да сътвори нищо в предни позиции. Васкес и Валверде пробваха удари, но в първия случай топката мина покрай вратата, а във втория Сория отрази.

Седем минути преди края на полувреме, все пак, "белите" успяха да открият резултата. Автор на гола беше Казеримо, който засече центриране на Винисиус. 

Второто полувреме не започна с кой знае какви положения. Феде Валверде беше близо до гол в 65-а минута, но изстрелът му отдалеч мина встрани. 3 минути по-късно Лукас Васкес гарантира спокойствие на "белите", правейки резултата 2:0 след асистенция на Родриго. 

Реал Мадрид - Хетафе 2:0

1:0 - Каземиро (38)

2:0 - Лукас Васкес (68)

Ето и съставите на двата тима:

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Алаба, Марсело, Валверде, Каземиро, Камавинга, Родриго, Винисиус, Бензема;

ХетафеСория, Джене, Куенка, Митрович, Оливера, Максимович, Аленя, Вийяр, Майорал, Юнал