Нападателят на Барселона Роберт Левандовски заяви с голяма доза увереност, че победителят в анкетата на France Football за „Златната топка“ вече е ясен, 10 месеца преди провеждането ѝ.

Полската голова машина е сред най-добрите съвременни футболисти, които никога не са печелили най-престижната индивидуална награда във футбола.

През 2020-а година, когато спечели Шампионска лига с Байерн Мюнхен, беше големият фаворит, но заради пандемията от COVID-19 France Football не връчи отличието. Бяха промени и правилата. Сега „Златната топка“ се връчва на база представяне през сезона, а не през календарна година.

Това означава, че Световното в Катар ще се брои при връчването на наградата в края на 2023-а година. След като Лионел Меси спечели Мондиал 2022 с Аржентина, той е големият фаворит за осми път да бъде отличен. Левандовски няма съмнения, че точно това ще се случи. „Разбира се“, беше отговорът на поляка на въпрос дали вече има победител.

„Може би има още един играч. Той играе в същия отбор като Меси (става дума за Килиан Мбапе), но световната титла е само една и тя ще реши кой измежду двамата да спечели. Лео е в топ позиция, защото вдигна световната купа. Това значи много за него. Сега може да се наслади“, каза още пред Mundo Deportivo Левандовски.