Новата голяма звезда на Барселона Роберт Левандовски вече се присъедини към новия си тим, който в момента е в САЩ за лятното си турне. Преди часове бившият нападател на Байерн Мюнхен се появи на лагера на отбора в Маями и даде първото си интервю на плаж, облечен в екип на „каталунците“.

„Най-накрая съм тук и съм много щастлив. Последните няколко дни бяха много дълги, но в крайна сметка сделката стана факт и сега мога да се съсредоточа върху един нов етап от живота ми. Аз съм човек, който винаги иска да печели - и то не само мачовете, а и трофеи. Надявам се да завоюваме титли с Барса“, заяви полякът за клубния сайт.

„Винаги съм искал да играя в Ла Лига и в такъв голям клуб. Тази възможност, която се появи, е предизвикателство и пред личния ми живот. Знам, че Барселона се връща в играта и аз съм тук, за да помогна на тима да стигне върха и да печели възможно най-много трофеи“.

„Още от началото разговарях с Шави и за мен беше лесно да реша да дойда в Барселона. Той отлично знае как да ръководи отбора, защото беше феноменален футболист, а сега е и добър треньор. Очаква го страхотно бъдеще и аз искам да съм част от това“, каза още Левандовски.

В САЩ Барселона ще изиграе четири контроли - срещу Интер Маями (20 юли), Реал Мадрид (24 юли), Ювентус (27 юли) и Ню Йорк Ред Булс (31 юли).