Полският нападател на Барселона - Роберт Левандовски, предупреди, че успешният игрови стил на тима преди 10 години може и да не сработи в днешно време. Според голмайстора футболистите на Барса трябва да се адаптират към друг начин на игра, който да им позволи да показват най-добрите си качества.

“Наясно съм, че заради традициите в този клуб трябва винаги да залагаме на офанзивен футбол, но пък и трябва да разберем, че футболът се променя”, сподели Лева пред клубния сайт.

“Начинът, по който Барса е играл преди 10 години, може да не сработи сега. Нужно е да се адаптираме към начин, при който да показваме най-добрите качества на играчите. А и самите състезатели се променят. Футболът вече не е същият като преди 10-15 години. “Тики-така” вече може да не върши работа. Необходимо е да се намери баланса, да се постигне перфектната комбинация между качествата на играчите, които имаш. Вече не става дума толкова за тактика, а да можеш да се нагодиш към всяка една схема”, допълни той.

“Заради опита ми съм привикнал да играя при всякакви формации, които даже се променят по време на мача. Шави постоянно ни казва, че трябва да умеем веднага да променяме динамиката на всяка една среща, а не да чакаме до почивката”, завърши голмайсторът.

Барселона има 9 точки преднина на върха в Ла Лига, втори е Реал Мадрид. За каталунците предстои гостуване на Атлетик Билбао в неделя 12-и март, а седмица след това приемат именно "кралете" за Ел Класико.