Нападателят на Барселона - Роберт Левандовски, сподели мнението си за работата на треньора Шави Ернандес в каталунския гранд и оцени решението му да напусне клуба след края на сезона.

„Когато си треньор или футболист на Барселона, напрежението е огромно. Това обаче е нормално. Сега отборът се намира в труден период, защото много от футболистите са млади, а очакванията към тях са високи. Разбирам какво означава всичко това за Шави. Той е бивш футболист на Барса, а сега е треньор на тима. От емоционална гледна точка със сигурност му е много трудно”, заяви Левандовски в интервю за каталунския вестник Diario Sport.

„Трябва да се концентрираме върху остатъка от сезона, защото все още можем да постигнем нещо голямо с Шави. Лично аз съм пределно мотивиран“, добави полякът.

Попитан за собственото си бъдеще, Лева отговори: „Чувствам се отлично в Барселона. Семейството ми също харесва града и всички сме щастливи“.

Левандовски премина в Барса през 2022-а година от Байерн Мюнхен. Неговият договор е до 2026-а, но се говори, че полският нападател ще си тръгне през лятото.