Нападателят на Барселона Роберт Левандовски заяви, че е в по-добра физическа форма, отколкото преди 10 години. Голмайсторът хвърли светлина и върху опитите си да накара Шави Ернандес да удължи времето си като наставник на „каталунците“.

Левандовски даде интервю за каталунския телевизионен канал TV3. Полският централен нападател е критикуван след завръщането си от Световното първенство в Катар през 2022 г.

Мнозина смятаха, че годините започват да се отразяват на 35-годишния футболист, чиято форма не изглежда перфектно. През последните седмици обаче полякът показа значително подобрение с поредица от важни попадения в Ла Лига и Шампионската лига. През уикенда той каза, че може би е изиграл най-добрия си мач с фланелката на Барса, когато вкара гол и даде асистенция при победата с 3:0 над Атлетико Мадрид. Пред TV3 Левандовски заяви, че се чувства по-добре от всякога.

"Физически съм по-добре, отколкото бях преди десет години. На 25 или 26 години не бях на нивото, на което съм сега или преди две години. Тренирам много добре и се чувствам много добре физически. Ако се чувствам добре, всичко е по-лесно", настоява Левандовски.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Хави Ернандес обяви, че ще се оттегли на 30 юни още през януари, след домакинското поражение с 3:5 от Виляреал. Това решение не се хареса особенно на играчи като Гави и Левандовски, като полякът призна, че се е опитал да убеди мениджъра си да остане.

"Говорихме, но видях, че има само една възможност и не искам да го натоварвам повече", каза Левандовски.