Новата звезда на Барселона заяви, че е сбъднал една от мечтите си, преминавайки в клуб от Ла Лига. 33-годишният нападател тренира с каталунците преди контролата с Интер Маями (6:0), но не взе участие в нея.

„Подписах с Барселона, защото не исках след 10 години да се погледна в огледалото и да си кажа, че не съм могъл да сбъдна една от мечтите си, а именно да играя в Ла Лига”, сподели нападателят.

“Пини Захави в нито един момент не си почива. Благодарих му в петък вечерта. Той ми каза: „Това може би беше най-сложният трансфер в живота ми, но го направихме“ – много съм му благодарен, че ми помогна да направя тази стъпка”, разкри още нападателят.

„Пини не е егоист. Той винаги иска най-доброто за своите клиенти и играчи. Мисля, че отговорните хора в Байерн знаят, че е професионалист”.

Левандовски е на мнение, че Байерн няма нужда от №9. „В отбора има толкова много талантливи атакуващи играчи, че нямат нужда от истински номер 9. Могат да се справят  и без мой заместник. Отборът може да играе с различна постройка и да развие нова идентичност”, каза още нападателят.