Голмайсторът на Барселона Роберт Левандовски оцени като много успешен дебютния си сезон в каталунския клуб. Полякът пристигна на “Камп Ноу” от Байерн (Мюнхен) и вкара 23 попадения в Ла Лига, с които помогна на “блаугранас” да спечелят титлата.

“Щастлив съм, че съм част от този проект. Оценявам все ден тук и всяка минута с екипа на Барса. Когато за първи път излязох на “Камп Ноу”, разбрах, че това наистина е повече от клуб. Докоснах се до историята и изпитах фантастично чувство. Винаги, когато облека фланелката, осъзнавам, че се намирам на специално място. Феновете са толкова много, а подкрепата им се усеща винаги и навсякъде”, заяви Левандовски в интервю за Канал +.

“Колкото до резултатите, мисля, че сезонът беше много добър. Беше сложно да се борим за титлата на фона на проблемите на клуба, но положихме огромни усилия. Знаем, че сега всички отбори ще искат да ни победят и трябва да сме готови”, подчерта Лева.

“Осъзнавам, че краят на кариерата ми наближава, но не знам кога точно ще настъпи. Предвид възрастта ми, ще се движа крачка по крачка. Ако говорим за физическото ми състояние, чувствам се силен и нямам усещането, че отслабвам. От друга страна, има различни фактори, които могат да ме накарат да се запитам дали си струва да се боря с вятърни мелници”, обясни нападателят.

“Дали ще приключа с футбола в Барселона? Много е вероятно. Но още не мисля за това. Тук ми е много комфортно, Ще започна да мисля по темата едва след края на договора ми”, подчерта Левандовски.

Той направи сравнение между сегашния си клуб и Байерн, където прекара 8 изключително успешни години.

“На организационно ниво всички големи клубове си приличат. Не забелязвам голяма разлика в това отношение. Но манталитетът на хората е различен. Германците не са като испанците. В Барселона хората постоянно са усмихнати. Дори времето допринася за това усмивката да не слиза от лицето ти”, сподели полският национал.