Звездата на световния футбол и Барселона Лионел Меси сподели, че няма търпение да се завърне на терена. Аржентинецът даде интервю за спортният гигант „Адидас“, на който е рекламно лице.

„Не можем да мислим какво ще оставим след тази година. По-добре е да го направим за бъдещето. Като това да се завърнем към ежедневните си тренировки, да се виждаме със съотборниците, да играем мачовете. В началото със сигурност ще е странно, но искам отново да играя“, каза Меси.

„Никой не можеше да очаква подобно нещо. Имаше хора, които говореха, че може да се стигне до глобални пандемии и че те могат да се случват от време на време. Но истината е, че не бих могъл да си представя подобно нещо, а то се случи, както и огромното въздействие, което оказа на целия свят“, добави аржентинецът.

„Никога не е лесно да се живее и работи с толкова голяма несигурност, още по-малко в условията на такава различна и изключителна ситуация. Всички се питаме кога ще се завърнем към работата си, кога ще тренираме и играем мачове. За всеки футболист е важно поддържането на концентрацията. Има такива, които смятат, че умствената ни сила е 40 или 50% в нашия спорт. Предполагам, че това зависи и от всеки отделен спортист. Но мисля, че е много важно това и всеки се подготвя с всекидневна работа“, каза Меси.

„Говори се, че първенството ще бъде приключено без публика по трибуните, което предполага много предизвикателства за нас. Истината е, че трябва всеки да се подготви индивидуално да играе пред празни трибуни. Когато играем отново, това ще е все едно да започнем отначало. Ще имаме време да се подготвим преди възобновяването на шампионата, а в същото време ще се възстановят важни футболисти за Барселона. Технически ще бъде същият сезон, но мисля, че всички отбори и играчи ще го преживеят по нов начин“ добави капитанът на каталунците.

Той говори и за отложеният турнир Копа Америка.

„Това беше огромно разочарование, но със сигурност беше нормално и логично решение. Копа Америка щеше да бъде голямо събитие за мен през тази година и с нетърпение очаквах да играя отново за Аржентина. Беше ми трудно, когато разбрах за отлагането, но го приех“, заяви Меси.