Защитникът на Барселона Клеман Ленгле призна, че когато Лионел Меси говори, всички го слушат, защото той е лидерът на отбора.

Каталунците привлякоха Ленгле от Севиля през изминалото лято за сумата от 35,9 милиона евро.

„За мен Барселона е на първо време Ривалдо, а след това Роналдиньо. Това са феноменални таланти. Барселона е асоциация на отбор, който вкарва голове. Обичам Бразилия от малък. След това бях впечатлен от епохата на Тиери Анри, Жули и Ерик Абида. На Самюел Ето‘о също много се възхищавах“, коментира Ленгле в интервю за „France Football“.

„Когато дойдох в Барселона, разбрах какво е значението на - „Повече от клуб“. Барселона е клуб с голяма история, със специална идентичност. Напрежението е много голямо“, добави той.

„По време на тренировките се опитваме да прокарваме топката през изключително малки пространства. Никога не съм виждал толкова малки пространства, в които да трябва да си разменяме подавания. Ние сме принудени да демонстрираме най-доброто, на което сме способни“, продължи французинът.

„Всичките ми съотборници се държат мнго добре с мен. Нямах проблем с адаптацията в клуба. Те изглеждат много по-различно по телевизора. Истински джентълмени са.“

„Меси е лидер на терена със своите страхотни качества, но също така е лидер и извън него – със своя опит. Той не говори често, но когато го прави, всички го слушат“, каза още Клеман Ленгле.