Станаха ясни двойките за третия кръг на Купата на Краля в Испания, след като по-рано днес беше изтеглен жребият за тази фаза.

Като участници в мини турнира за Суперкупата на Испания, от този етап на състезанието се включват и отборите на Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао, които можеха да изтеглят единствено някой измежду най-нископоставените тимове в жребия.

Реал Мадрид ще се изправи срещу любопитен съперник - третодивизионния Алкояно, който през миналия сезон сензационно отстрани „белите“ в този турнир след победа с 2:1.

От същата дивизия е и съперникът на Барселона – Линарес Депортиво. Шампионът Атлетико Мадрид също ще срещне представител от третото ниво на местния футбол и това е Райо Махадаонда. Атлетик Билбао пък ще се изправи срещу единствения отбор от четвърта дивизия – Атлетико Манча Реал, който обаче в миналия кръг отстрани елитния Алавес.

Домакини на двубоите са отборите от по-ниски дивизии, като мачовете ще се изиграят между 4 и 6 януари догодина без възможност за употреба на системата ВАР.

Жребий за третия кръг на Купата на Краля:

Атлетико Манча Реал – Атлетик Билбао

Райо Махадонда – Атлетико Мадрид

Алкояно – Реал Мадрид

Линарес Депортиво – Барселона

Атлетико Балеарес – Селта

Валядолид – Реал Бетис

Алмерия – Елче

Мирандес – Райо Валекано

Картахена – Валенсия

Спортинг Хихон – Виляреал

Ейбар – Майорка

Фуенлабрада – Кадис

Леганес – Реал Сосиедад

Жирона – Осасуна

Реал Сарагоса – Севиля

Понферадина - Еспаньол