Легендарният испански наставник Висенте дел Боске сподели очакванията си за предстоящото Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона, като обсъди и други теми, свързани с двата клуба.

„Очаквам Ел Класико да бъде красиво и да се получи спектакъл. Без значение от класирането, в което Мадрид доминира. Барселона се справя добре с играчи от школата. Нека се получи добър мач и да видим голове и спектакъл. Ако Мадрид има свои моменти, Барса също ще има. Ще видим кой ще доминира. И двата отбора се чувстват комфортно, когато владеят топката. Трудно ми е да кажа, че Барселона не е кандидат за титлата, но Мадрид и Севиля са тези, които имат по-големи шансове. Във футбола трябва да си предпазлив".

"Шави ми се струва добре, натрупаният опит през годините му помогна, за да дойде в Барселона. Двамата с него сме в добри отношения, той разполага с опит. Винаги е имал амбицията да бъде треньор. Дали може да стане селекционер? Възможно е, когато Луис Енрике напусне, ще потърсят някой друг, така че защо не? Всеки може да стане. Педри е много добър. Барселона погледна надолу и намери нещо, което е много добро за клуба. Сравненията с Андрес Иниеста? Не можем постоянно да търсим сравнения. И двамата са добри, като всеки си има свой талант".

"Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд в Реал Мадрид? Намираме се в епоха на слухове и има много хора, които живеят с тези спекулации. Задължение на клубовете е да привличат най-добрите, а си говорим за двама доста добри играчи. Не знаем дали ще отидат в Мадрид, това са слухове“, коментира Дел Боске по време на благотворително събитие.