Легендата на Ливърпул Дани Мърфи посъветва бившия си клуб да насочи усилията си към привличането на френския нападател на Барселона Усман Дембеле.

Двата сезона на “Камп Ноу“ не бяха особено успешни за френския талант. Той беше преследван от постоянни контузии, което означаваше, че той успя да запише едва 65 мача и само 18 гола за “блаугранас“. След пристигането на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид Барселона търсят купувачи за играча.

 Мърфи на свой ред смята, че това е перфектния избор за ново попълнение за атаката на Ливърпул.

“Дембеле ще е страхотно попълнение за Ливърпул. По време на престоя му в Барселона той така и не успя да се наложи, но качествата му и способността му да решава двубоите сам е безспорно“, смята Мърфи.

“Когато той навлезе в топ форма Ливърпул ще станат още по-смъртоносни. Тримата с Мане и Салах могат даже да изхвърлят Фирмино от стартовия състав“.

“Фирмино е именно такъв тип играч, който би вдигнал собственото си ниво знчителни, ако Дембеле дойде. Той ще се бори за мястото си в състава и в момента, в който някой не дава всичко от себе си той ще грабне своя шанс“, завърши разсъжденията си легендата на “мърсисайдци“.