Манчестър Юнайтед прекара голяма част от летния прозорец през 2022 г. в опити да сключи сделка за трансфер на Френки де Йонг. Той не показа голямо желание да се премести на "Олд Трафорд", въпреки че преди това е работил с Ерик тен Хаг в Аякс, и в крайна сметка крайният срок да изтече, без да бъде постигнато споразумение. Говореше се, че Юнайтед ще възобнови интереса си към 25-годишния футболист, но Анди Коул не вижда причина "червените дяволи" да продължат да преследват полузащитника.

"Гледам и си мисля, дали Френки де Йонг е халфът, който може да свърши работа за Манчестър Юнайтед? Не, той не е. Де Йонг е много добър играч и това няма спор, но ако погледнете трансферната сага от миналия сезон и трябва да се чудите защо Манчестър Юнайтед иска да се постави отново в тази позиция?", сподели Коул.

"Те трябва да търсят играчи, които наистина искат да дойдат в клуба, като Каземиро. Преследването на Де Йонг отново ги кара да изглеждат отчаяни, тук говорим за футболен клуб Манчестър Юнайтед. Ако някой не иска да играе за него, да преминат към следващата опция.. Не е като Манчестър Юнайтед да е футболен клуб извън лигата, отговорът на този ход трябва да бъде да или не, а не може би", добави бившият нападателят на "червените дяволи".

"Гледах двата мача, които Барселона изигра срещу Манчестър Юнайтед и видях, че не бяха по-добрият отбор. Но ако спечели Ла Лига, Де Йонг ще си помисли какъв е смисълът да напусне Барселона, особено ако решат финансовите си проблеми. Просто искам Манчестър Юнайтед да знае, че може да отиде там и да привлече всеки топ играч. Не става въпрос за пари", продължи той.

"Играчите ще гледат на шансовете си да спечелят Висшата лига, Купата на Англия или Купата на лигата и Шампионската лига. Всеки иска да спечели местната лига и Шампионската лига. Вижте формата на Реал Мадрид в Ла Лига в сравнение с времето, когато играят в Шампионската лига Лига, все едно играят с два отделни отбора, но това е просто манталитет", завърши Коул.

Де Йонг продължава да бъде разпитван във връзка с Юнайтед, откакто пропусна шанса да се отправи към Англия и наскоро повтори, че остава "много щастлив" в Барселона.