Шави Ернандес е една от най-големите легенди на Барселона. Той наистина бе изключителен футболист, като постигна много успехи с „каталунците“ и националния отбор на Испания.

Сега, Шави работи в катарския Ал Сад и прави своите стъпки в треньорската професия. Легендата на Барса обаче признава, че копнее за завръщане и заяви, че един ден ще се върне у дома.

„Барселона е моят дом, тук постигнах всичко във футбола и прекарах незабравими мигове. Създадох големи приятелства, а всичко това остава. Сега съм далеч, треньор съм в Катар, но следя всичко, което става в клуба. Сигурен съм, че един ден ще се върна, и ще ръководя Барселона. Само като си помисля за тази възможност, и изпитвам огромна радост и вълнение”.

„През януари шефовете на Барса ме търсиха, но аз просто им казах, че все още не е дошъл подходящия момент да се върна. Ще се завърна в клуба, който най-много обичам, когато му дойде времето, и почувствам, че това е най-правилното решение. Когато се върна, аз искам да започна всичко отначало, искам пред мен да има дългосрочен проект, който да развивам. В този момент клубът си има всичко, страхотни футболисти, треньор, и аз им желая успех от сърце“, завърши Шави.