Президентът на Барселона Жоан Лапорта отказа да потвърди Шави Ернандес за заместник на Роналд Куман, но каза, че има „много добри препоръки“ за треньорските заслуги на испанеца и „знае много добре какво мисли той за отбора“.

Ентусиазма на Лапорта около бившия полузащитник на каталунците ще бъде счетен за силна индикация, че той е предпочитаният наследник на Куман, който бе уволнен в сряда вечер.

„Той се намира в много интересен процес. Той се развива много добре и имам много добри препоръки от хора, които са близки до него, и от хора, които го познават по-добре от мен. Говоря често с него. Знам много добре какво мисли той за отбора, неговото мнение и това какво мисли, че трябва да се направи“, каза Лапорта при представянето на новия временен наставник на „блаугранас“ Серхи Бархуан.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Треньорът на Б отбора на „каталунците“ Бархуан ще води временно мъжкия тим и Лапорта заяви, че очакванията са той да бъде на резервната скамейка за мачовете с Алавес в Ла Лига в събота и с Динамо Киев в Шампионската лига във вторник. Президентът на Барса допълни, че клубът е уволнил Куман, защото „ситуацията не е била устойчива“ и „тимът не бил на път да постигне целите си за сезона, а именно – спечелването на трофеи“.

Лапорта призна, че е трябвало да уволни по-рано нидерландския специалист.

„Вероятно трябваше да уволним Куман по-рано и поемам отговорност за това. Мислехме, че той се нуждае от подкрепа, но очевидно грешахме“, завърши клубният президент на „каталунците“.