Президентът на Барселона Жоан Лапорта се е прицелил в треньора на Болоня - Тиаго Мота, за заместник на Шави Ернандес през лятото, съобщава "Кадена Сер".

Елиминирането на отбора от Купата на краля (2:4 срещу Атлетик Билбао след продължения), както и тежката загуба от Реал Мадрид на финала за Суперкупата на страната (1:4) поставиха под съмнение бъдещето на Шави, който вече предупреди, че ще напусне поста си, ако не спечели нито един трофей през този сезон. Това изглежда все по-трудно в Ла Лига - Барселона изостава с 8 точки от лидера Жирона, и почти невъзможно в Шампионската лига заради жестоката конкуренция.

Шави Ернандес има договор с каталунците до лятото на 2025 година, но е много вероятно да не го изпълни.

Тиаго Мота, който е бивш футболист на Интер Милано и Пари Сен Жермен, прави отличен сезон с тима на Болоня, който е седми в Серия А, само на две точки от четвъртта позиция, даваща право на участие в Шампионската лига. Той има договор с италианския клуб до края на сезона и вече е следен от много големи отбори.

Ако Шави подаде оставка преди края на сезона, може да се стигне до краен вариант поста му да заеме мексиканецът Рафаел Маркес, който в момента води втория тим на каталунците и е много уважаван от президента Лапорта. / БТА