В последно време президентът на Барселона Жоан Лапорта е често търсен за интервюта, в които коментира всички актуални теми около отбора. Той има и доста работа, откакто отново бе избран за президент на клуба - от решаването на множество финансови проблеми до опитите за възстановяване на клуба до най-големите му висоти.

Сега Лапорта говори пред „RTVE“ където обсъди с какви дейности се занимава в момента и какви други сделки може да очакват с нетърпение.

Подновяването на договора на Усман Дембеле:

„Договорът му изтича през лятото и трябва да седнем и да поговорим. Знам, че му харесва в Барселона. Ще видим какво ще стане. Алемани работи по този въпрос, за да види дали е възможно да се постигне споразумение. Горди сме, защото Дембеле сега работи под ръководството на Шави“.

За възможното привличане на Ерлинг Халанд:

„Халанд? Няма да вземе играч, който ще промени системата на нашите заплати. Не искам Барселона да бъде изложен на риск в нито един момент, винаги поставям клуба над всичко. Това е нашата стратегия за настоящето и бъдещето.

За Шави, чието лидерство доведе до възраждането на отбора:

„Назначението на Шави е едно от най-добрите решения, които съм вземал през този мандат“.

За евентуално завръщане на Лионел Меси:

„Ако Лео иска да говори с мен за завръщането си в Барселона, ще бъда много щастлив“.

За шансовете на „каталунците“ да спечелят Ла Лига:

„Сигурен съм, че можем да станем шампиони. Ще го направим. Мога да докажа това с прости аргументи: сега сме много силни, отборът започна да работи с пълна сила, имаме треньор, който има ясни идеи и ни кара да играем нашия автентичен футболен стил, възстановихме ценностите си и трябва да вървим с оптимизъм и воля към титлата. Няма да е лесно, но е изпълнимо. Не искаме да обиждаме никого и уважаваме съперниците си. Ясно ми е, че за да се стремим към титлата в Ла Лига, трябва да печелим мач след мач“, каза Лапорта.