Колкото повече се приближаваме до края на сезона, толкова по-често ще се говори, отново, за бъдещето на капитана на Барселона Лионел Меси. Както е известно, договорът на аржентинеца изтича през лятото и все още не е известно къде ще продължи да играе нападателят.

Вече измина месец, откакто Жоан Лапорта отново пое поста на президент в клуба, но той все още не се е свързал с Меси и антуража му относно нов договор.

„Marca“,позовавайки се на свои източници от каталунския клуб, пише, че ръководството на Барселона работи по конкретно предложение към аржентинеца. Лапорта не иска обаче да бърза и да предлага условия, които няма да може да изпълни в бъдеще.

Президентът на Барса знае, че Манчестър Сити и ПСЖ не са се отказали от идеята да привлекат Меси. Преди няколко дни се появиха информации, че английският клуб е готов да предложи на 33-годишния Меси договор, ако той обяви желанието си да напусне „Камп Ноу“. Парижани също не отказват възможността да вземат Меси, но сега приоритетът им е нови договори да подпишат Килиан Мбапе и Неймар.

Меси остава спокоен в настоящата ситуация. Той вече сподели, че е фокусиран върху предстоящите мачове и иска да спечели Ла Лига и Купата на Краля, след което ще реши бъдещето си.

Нападателят има 23 гола и 8 асистенции в 27 мача от Ла Лига през този сезон.