Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта, който заемаше поста в клуба от 2003 до 2010 година обяви, че възнамерява да участва в предстоящите избори, които ще се проведат през 2021 година.

„Планирам да се кандидатирам отново за президент на предстоящите избори през 2021 година, но все още решението ми не е окончателно“, коментира Лапорта.

„Все още не съм сигурен, но мисля, че мога да се завърна с един много добър проект“, добави той.

„Не съм доволен от управлението на Бартомеу. Смятам, че клубът заслужава нещо по-добро от него. Нито финансовото състояние на клуба е добро, нито спортният проект е достатъчно добър. Заплатите на футболистите заемат много голям процент от бюджета на клуба. Клубът се намира в много опасно финансово положение. Задълженията му са много големи“, продължи той.

„Гуардиола ще се завърне в Барселона, когато поиска. Не знам какво мисли, но Пеп носи Барселона в своето сърце. Ще видим какво ще стане“, каза още бившият президент на клуба. 

Лапорта разкри, че при назначаването на Гуардиола е имало и други кандидати за треньорския пост в Барселона, сред които са били Михаел Лаудруп и Жозе Моуриньо.

Лапорта призна, че Гуардиола винаги е бил негов първи избор.

„Ние очаквахме да постигнем добри резултати с Гуардиола, но в крайна сметка получихме славата“, спомня си той.

Лапорта също говори за Лионел Меси и припомни неуспешните опити на Ювентус и Интер да го привлекат, като по този начин акцентира на лоялоността на аржентинския футболист към Барселона.