Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира в интервю за Sport първите си 365 дни начело на гранда от “Камп Ноу”. Босът призна, че най-голямото му съжаление е свързано с принудителното напускане на Лионел Меси заради тежкото финансово положение на клуба. 

“Мина ли тази година според моите очаквания? Отчасти да и отчасти не. Беше по-сложна, отколкото очаквах. Основно заради ограниченията за заплатите. Това усложни много неща за нас. Поради тази причина наистина ценя това, което сме направили в тази област.

"Най-доброто и най-лошото от тази година? Най-лошото беше принудителното напускане на Меси. А най-доброто е, че видяхме как Чави и играчите му възстановяват есенцията на нашия футбол. Също и единението между смелите хора в борда ни, свързано с целта да върнем обратно радостта на привържениците на Барселона. Работим за това. Не съжалявам за нито едно решение, което съм взел. Поставил съм институцията над всичко и всички".

"Има ли разлика между първата ми година като президент на клуба сега и първата ми година в първия ми период през 2003/04? Има големи разлики. Защото след страхотните преживявания, които имахме по време на първия ми мандат като президент, след като вече знаем какво е да побеждаваш и да играеш добре, след като вече сме преживели една от най-добрите епохи в клубната история, сега нямаме търпение да го направим отново".

"В момента виждам повече надежда, отколкото щастие у феновете. Знаем, че тази надежда може да се превърне в щастие и работим всеки ден, всеки час, за да постигнем това: да печелим трофеи и да носим радост на нашите привърженици”, коментира Лапорта.