Фаворитът сред кандидатите за президент на Барселона Жоан Лапорта направи някои интересни коментари и анализи по една от най-интересните теми свързани с бъдещето на клуба. Той призна, че може би е по-добре да бъдат събрани нови проекти и да бъде построен нов стадион, отколкото да бъде придвижен напред сегашния проект за реновиране на “Камп Ноу”, който може да отнеме до 70 години, коментира Лапорта.

“Може би ще е много по-лесно да построим нов стадион, отколкото да реновираме “Камп Ноу” на етапи. Това е проект, който може да продължи седемдесет години. Всичко трябва да се прецени, но се вижда, че до този момент нищо не е направено. Този проект трябваше да струва 600 милиона по първоначални прогнози. През 2016-а бе подписан договор с Goldman Sachs, който очакваше ратификация. През 2021-а градоустройствения план е одобрен, но нищо друго не е направено", започна той. 

Финансирането не е ясно, не е ясно колко ще струва сега, експертите дават противоречиви мнения. Освен това този проект никога не е бил подлаган на гласуване от феновете. Бих искал да проведем конкурс за проекти и трите, които спечелят, да отидат на гласуване сред членовете, които да изберат. Не знам дали подобна възможност съществува, защото не знам на какво ниво са договорките с фирмите. Реновирането на фази оскъпява проекта и трябва да се анализира, много по-лесно е да направим всичко наведнъж,” даде мнението си Лапорта.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.