Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, обяви, че има желание да удължи договора на треньора на тима Шави Ернандес. Освен това той за пореден път обвини Ла Лига и CVC, че се опитват да дестабилизират клуба. 

"Обмислям да подновя договора на Шави, дори ако Ла Лига не бъде спечелена. Той иска да изчака и да види какво ще се случи, но аз искам да му дам спокойствие. Шави е човек, който разбира финансовото състояние на клуба", заяви Лапорта на колоквиум в Círculo Ecuestre de Barcelona.

Присъствието му съвпадна с втората годишнина от неговия мандат, както и с двете седмици от разкриването на случая "Негрейра", който клубът все още разследва. По този повод Лапорта заяви, че "подготвяме пресконференция, за да говорим по този въпрос. Ще го направим, но нека да е ясно, че никога не сме купували съдии. Ще обясня всички подробности. Това, което ви уверявам, е че за инвеститорите репутацията на Барселона не се е променила. Историята не може да се промени, но нищо не се случва случайно, има кампания срещу клуба от Ла Лига и CVC. Фактът, че подкрепяме Суперлигата също не помага. Това се случва в момент, в който клубът върви добре и сега започват да се появяват негативни новини, дори срещу мен". 

"Тази година се справяме добре. Желанието ни е да запазим този аванс до Ел Класико, а този мач да ни води към титлата, която беше приоритет от самото начало", добави Лапорта по повод представянето на отбора до момента. 

Босът на каталунците коментира и бъдещето на Серхио Бускетс, чийто договор изтича в края на сезона. "Първо трябва да знаем какво иска да прави той. За нас това е от съществено значение. Шави иска той да остане. Искаме да остане още една година, но той има предложения и от чужбина. Ако спечелим Ла Лига, това може да окаже значение".