Очакваше се левият защитник на Райо Валекано Фран Гарсия да се завърне на "Сантяго Бернабеу", след като напусна клуба през 2020 г. Реал Мадрид запази 50% от правата му, когато го продаде преди три години, което му позволява сега да привлече играча само за 5 милиона евро, според AS.

Реал Мадрид първоначално искаше да подпише с играча и да го върне обратно под наем на Райо до края на сезона, но правилата на Ла Лига им пречи да го направи. Засега устно споразумение, последвано от официален трансфер през юни, изглежда най-вероятният вариант на действие.

Байер Леверкузен и Интер Милано също изразиха интерес към Гарсия и биха могли да платят повече. Но играчът настоява, че иска да се върне в клуба, в който прекара младежките си години. Това ще бъде първото попълнение на Реал Мадрид за сезон 2023-24.

Този ход може също така да отбележи началото на края на престоя на Ферлан Менди в Реал Мадрид. Въпреки че френският ляв защитник е редовен играч на Карло Анчелоти, той не е любимец на мениджъра и може скоро да напусне, ако времето му за игра бъде намалено.