Испанската Футболна Лига опроверга информациите, които излязоха в местен вестник, че има  опасност от финансов колапс и започва юридически действия срещу авторите на текста. Вестник "Ел Еспаньол" пусна статия, която е озаглавена "Ла Лига се изправя пред икономически колапс: партньорите DAZN и CVC обмислят разваляне на договорите си с Хавиер Тебас".

В репортажа на вестника се набляга на твърдението, че двата ключови спонсора ще преосмислят отношенията с Ла Лига. Авторът на материала Хорхе Калабрес пише: "Испанският футбол е в екстремна ситуация, партньорите подготвят напускане".

В същото време Ла Лига излезе със светкавична реакция, в която отхвърли твърденията на медията и на автора на статията. В изявлението се казва как е "абсолютно невярно, че DAZN и CVC проучват прекратяване на договорите си с Ла Лига" и също така: "Изненадващо е, че въпреки липсата на потвърждение от въпросните две институции, вестник Ел Еспаньол и Хорхе Калабрес публикуваха фалшива новина, цитирайки анонимни и неустановени "източници от сектора".

Също така е тревожно, че нито гореспоменатият журналист, нито който и да е друг човек от "Eл Еспаньол" не се е свързал с Футболната Лига, за да провери информацията и това е още едно доказателство за липса на журналистическа обективност и професионализъм.

"Последното не е изненада, като се има предвид поредицата от очевидни и целенасочени, лични атаки от "Ел Еспаньол" и Хорхе Калабрес срещу Ла Лига и срещу нейния президент Хавиер Тебас чрез непрекъснато представяне на фалшиви новини, манипулации и погрешно интерпретирани публикации в последните месеци".

А след това Лигата потвърждава, че "ще предприеме правни действия срещу отговорните за тази публикация и срещу всички, които разпространяват тези неистини, в защита на нашите интереси и тези на клубовете".

Една от причините, които вестникът смята, че ще провокира оттеглянето на CVС е постоянната заплаха от създаването на Суперлига и как Ла Лига не може да гарантира дългосрочното участие в местното първенство на грандовете Барселона, Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид). "Ел Еспаньол" също така съобщава, че ако въпросната компания CVC реши да къса договора, то е реална опция да поиска от клубовете от Ла Лига инвестицията му да бъде върната с 6% лихва. От Лигата още веднъж обясниха, че няма никакви притеснения за напускането на първенството от трите клуба и подобни внушения също представляват "фалшива новина".