Хетафе постигна победа с 3:2 над Селта (Виго) в среща от 24-ия кръг на испанското първенство, като точките днес бяха с по-голяма стойност за гостите от Галисия.

Два гола за победителите вкара Хайме Мата, който направи 2:0 в последните секунди на първото полувреме, а след това донесе и победата на мадридчани с гол с глава 60 секунди преди края на редовното време.

Домакините дръпнаха с 2:0 в самия край на първата част, когато най-напред в 41-ата минута Борха Майорал откри. Мата удвои във 2-ата минута на добавеното време.

Тимът на Селта, който се опитва да се измъкне  от последните места и заема 16-а позиция с 20 точки, успя да изравни. В 71-ата минута датският здравеняк Йорген Странд-Ларсен от малкото наказателно поле засече в мрежата с глава центриране на Хавиер Манкийо. Крилото на Селта стигна до топката до самата аутлиния след продължително разиграване, но успя да я извади на задна греда.

В 85-ата минута Тадео Аленде изравни след пас през средата на защитата на домакините от ветерана Яго Аспас. Но Хетафе все пак стигна до победата с втория гол на Мата в мача. Домакините пресякоха пас при изнасянето от средна зона на Унай Нунес, след което топката беше извадена на дясното крило на Мейсън Грийнууд и той центрира. Хайме Мата скочи с глава и ударът му се превърна в гол, който беше зачетен и от съдиите в залата за видеоповторения (ВАР), въпреки претенциите за игра с ръка.

В последните секунди Хетафе можеше да вкара и четвърти гол, но ударът на Омар Алдерете от 10-ина метра мина до гредата.

С този успех Хетафе има вече 33 точки, макар да остава на 10-о място. Селта е 16-а с 20, само на три от Кадис, който е първи в зоната на изпадащите.