Валенсия продължава да страда в Ла Лига. Тимът отстъпи на Жирона (0:1) у дома през този уикенд, което остави „прилепите“ с едва 1 успех в 11 мача от началото на сезона. По-голямата част от точките на тима (общо 11 т.) са събрани чрез равенства – 8, което е най-много сред всичките си съперници.

Къде обаче се коренят проблемите на отбора, който през миналата година завърши 4-ти и се класира в Шампионската лига, а сега се намира в долната половина на таблицата?

Ниска ефективност в нападение

Валенсия е вторият тим с най-малко вкарани попадения от началото на кампанията – 7 (Бетис е с 5). Голмайсторът от миналия сезон – Родриго Морено (16 гола през 2017/2018 г.) се е разписвал едва веднъж от началото на сезона. Санти Мина непрекъснато страда от контузии, докато Миши Батшуай (1 гол) и Кевин Гамейро (1 гол) не оправдават вложените в тях инвестиции. Единственият мач, в който валенсианци вкараха, повече от 1 гол бе за Купата на краля срещу Ебро (2:1).

Играчи в слаба форма

Много от основните играчи на тима участваха на Мондиала в Русия, което се оказа пречка за свежестта им – Денис Черишев, Родриго Морено, Гонсало Гуедеш, Миши Батшуай. От тези играчи се чакат головете, а те изглежда не са в нужната кондиция и физическо състояние, за да поведат тима към местата от Топ 4.

Контузии

Още от началото на сезона Марселино не може да разчита на всичките си играчи. Първо се контузи Коклен, след което дойдоха и травмите на Гарай, Кондогбия, Санти Мина, Гуедеш, Черишев и Парехо.

Капитанът Парехо

Изглежда играчът е далеч от най-добрата си форма. През миналия сезон той бе диригентът на тима в средата на терена, но нещата сега са по-различни. През тази седмица той получи мускулна травма, което го извади от сметките за двубоя с Жирона. В много мачове се вижда как тимът страда от липса на експлозия в средата на терена, а чистите голови шансове пред нападателите са малко на брой. Редом до Парехо е французинът Жофри Кондогбия, който също бе контузен за немалък период от време.

Схема на игра

Марселино залага уверено на своето ортодоксално 4-4-2, въпреки контузиите и липсата на някои основни единици. Треньорът не иска да прави промени, въпреки че понякога е очевидно, че трябва да ротира както играчите си, така и схемата. Но опитът му за постоянство засега изглежда, че не дава плодове.