Наставникът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги не увери, че белгийският вратар Тибо Куртоа ще стане моментален първи избор на вратата на европейския шампион. Испанският треньор довери, че вратарите в „кралския клуб” ще бъдат ротирани, докато не се намери оптималната форма на най-добрия. Основният конкурент на вратарския пост на вратата на мадридчани е Кейло Навас.

Именно костариканецът бе титуляр за Реал на финала за Суперкупата с Атлетико Мадрид, загубен с 2:4, а закупеният съвсем наскоро Куртоа изгледа срещата в Талин от трибуните. Белгийският национал пристигна на „Сантиаго Бернабеу” срещу 39 милиона евро и се очаква да започне като титуляр за „белия балет” идната събота срещу Хетафе.

„При вратарите няма магическа формула. Трябва да се работи ежедневно и да се подобряват футболно. Ще видим кой ще демонстрира най-голямо постоянство и качества, а дотогава ние имаме петима много добри вратари. Който и да изберем с моя щаб, то ние няма да сбъркаме и винаги ще бъде добре за Реал. Тибо и Кейлор са национални вратари и ние ще трябва да работим много правилно с двамата. Намирам ситуацията за позитивна и смятам, че ще бъдем много доволни в края на сезона”, сподели Лопетеги.

Освен Куртоа и Навас, които ще се борят за титулярното място, Кико Касия, Люка Зидан и новозакупеният Андрий Лунин ще се борят за избора за трети вратар на наставника на мадридчани.

„Настроението в състава е страхотно и съм сигурен, че всички вратари ще се подобряват с всеки изминал ден. Има причина тези вратари да са тук и е важно, че са в нашия състав. Тези, които не са тук означава, че не са важни”, завърши Жулен Лопетеги.