Защитникът на Барселона - Жул Кунде, е оптимист за предстоящия сблъсък с Реал Мадрид. Според него Ел Класико е  най-големият мач в света на спорта. Той очаква с нетърпение и персоналния двубой с Винисиус, който е  един от най-добрите нападатели в света в момента.
 
"Винисиус е кандидат №1 за Златната топка и един от най-добрите играчи, но за мен това е предизвикателство. Заради такива сблъсъци обичам футбола. Той е може би най-голямата заплаха, но съперникът има и други страхотни играчи. Това е отбор, пълен с таланти, играчи, които могат да решават мачове почти сами. Винисиус не е играч, който можеш да спреш сам, особено за 90 минути. Той не спира и определено ще има моменти, когато ще имам нужда от помощ", заяви Кунде в интервю за SportyTV.
 
Бранителят на каталунците говори и за промяната, която е донесъл в отбора Ханзи Флик. Според него сега тимът има по-интензивен и директен подход в сравнение със стила при предишния наставник Шави. 
 
"Барселона винаги е играла с висока защитна линия, но този сезон тя е изнесена още по-напред. Освен това и пресираме доста по-високо. Ханзи Флик има ясна философия без значение от съперника. Той знае какво иска и мисля, че отборът го разбира много добре.
 
Страхотната работа на нападателите в пресата пък допринася  да създаваме повече голови положения и да държим  противниците под напрежение. Да играеш този тип футбол е нужно да бъдеш в най-добрата си форма, защото се изискват много усилия", обясни Кунде.
 
Защитникът не крие, че е впечатлен от умението на Реал Мадрид да печели, дори когато не е в най-добрата си форма. 
 
"Вълнуващ беше начинът, по който Реал Мадрид стигна до обрата срещу Борусия Дортмунд. Гледахме мача и видяхме какво се случи. Реал Мадрид е отбор, който знае как да побеждава. Мисля, че това е най-голямото предимство на Реал Мадрид през последните сезони. Понякога играят добре, друг път не, но винаги намират начин да спечелят. Очакваме това и знаем, че ще бъде труден мач. Срещу Реал Мадрид малките моменти и пропуснатите шансове могат да бъдат разликата между победата и поражението, особено със способността на съперника бързо да обръща хода на срещите. Трябва да дадем най-доброто от себе си, за да спечелим", завършва Кунде.