Старши треньорът на Барселона Роналд Куман критикува Испанската футболна федерация за решението да го накаже за два мача, което ще попречи на наставника да води отбора във възловия мач за титлата срещу лидера Атлетико Мадрид утре.

Нидерландецът бе санкциониран заради обиди към съдията при домакинската загуба от Гранада с 1:2 миналата седмица. Той изгледа от трибуните победата над Валенсия с 3:2 в неделя и няма да има право да води от пейката своя тим и утре срещу "рохибланкос". Барселона обжалва решението за втория мач от санкцията, но жалбата бе отхвърлена от централата.

"Имам чувството, че от федерацията имат нещо лично против мен. Да кажеш "какъв човек" не е обида и не е повод да накажеш някого за два мача. Затова смятам, че причините за наказанието са по-дълбоки", каза Куман.

Барса е на две точки след водача Атлетико. Другият претендент за титлата Реал също изостава на две точки след "дюшекчиите".

"Барса обича да атакува и ние ще останем верни на стила си. Няма да променяме нищо. Атлетико ще опита да затвори пространствата в своята половина. Играчите са наясно колко важен е този мач, няма нужда от допълнителна мотивация. Ако спечелим оставащите четири двубоя до края на първенството, ще станем шампиони", сподели той.

В групата се завръща нападателят Мартин Брайтуайт след контузия. Куман няма да може да разчита единствено на Ансу Фати и Филипе Коутиньо.