Футболистът на Барселона - Луис Суарес, е бил уведомен, че няма бъдеще в Барселона в едноминутно обаждане по телефона от новия треньор на клуба - Роналд Куман, пише английската медия "DailyMail".

Очаква се той да бъде част от голямата чистка, която Куман смята да предприеме това лято в следствие на сезон без титла, който завърши и с унижение от Байерн Мюнхен в ШЛ с 8:2.

Вчера се разбра, че договорът на Суарес с Барселона, който все още има една година до изтичането, ще бъде прекратен преждевременно и той ще може да напусне клуба със свободен трансфер.

Според източници Суарес е бил бесен, след като новият бос откровено го е информирал за желанието си той да напусне клуба в разговор с продължителност 60 секунди. Футболистът също недоволства и по адрес на президента на клуба, Хосеп Бартомеу, който дори не е говорил директно с него за ролята му в каталунския клуб.

В интервю с "El Pais" миналата седмица Суарес каза, че предпочита да му се каже директно, ако не е желан вече в клуба, вместо да се задържа информация от него. „Аз също искам най-доброто за клуба и искам да остана, но ако се вземе решение, че съм заменим, нямам проблем да говоря с отговорните за това хора“, сподели още нападателят.

През всичките си 6 сезона, които прекара на Камп Ноу, уругваецът е вкарвал минимум по 20 гола във всички надпревари, като сезон 2019/20 е най-слабият му досега с общо 21 попадения на сметката му.