Треньорът на Барселона Роналд Куман е убеден, че неговият отбор се е представил на висота срещу Реал Мадрид при загубата с 1:2 в Ла Лига, която бе трета поред за него в Ел Класико. В предишните два мача под негово ръководство каталунците паднаха с 1:3 точно преди година, както и с 1:2 през април на “Бернабеу”. 

БГНЕС
36 снимки

“Доказахме, че не сме по-слаби от Реал, но първият гол на съперника промени начина на игра. Заслужавахме повече и показахме, че сме все по-близо до това да печелим дербита. Ставаме по-силни, макар и бавно. Трудно е да приемеш този резултат, защото детайлите определиха изхода на срещата. Разбира се, че не губим просто 3 точки, защото това е Ел Класико. Но сезонът е дълъг и ние трябва да продължим да печелим, за да съкращаваме разликата”, заяви Куман.

Нидерландецът не скри разочарованието си от феновете на “Камп Ноу”, които освиркаха неговия сънародник Люк де Йонг при влизането му в игра.

"Не ми е приятно да чувам това. Освиркванията не помагат нито на самия играч, нито на отбора. Люк е състезател на Барса и феновете трябва да го подкрепят”, каза Куман.