Наставникът на Барселона Роналд Куман даде традиционната пресконференция преди съботната среща със Севиля. Двата отбора се изправят един срещу друг от позицията на трети и четвърти, каталунците имат преднина от само две точки, а севилци пък са с мач по-малко.

Само три дни по-късно в сряда севилци пък ще гостуват на “Камп Ноу” във втора среща от полуфиналите за Купата на Испания, с преднина от 2:0 след първата среща.

Нидерландският треньор взе отношение в някои от интересните теми около тима, предстоящите президентски избори и колко важна е всъщност тази седмица в неговите очи. Накрая пресконференцията бе прекъсната от кръвотечение от носа на Куман, което се случва за втори път през този сезон.

“Подготвени сме, макар че може би те имат леко предимство, тъй като са починали повече. И не, не смятам, че това е наистина най-важната седмица за нас, играем важни мачове непрекъснато. Подложени сме на натиск колкото и всички други. От самото начало по-опитните играчи се опитват да поемат отговорност и да поведат останалите, но не могат да го направят сами. Най-ясният пример е Лео Меси, който има 17-18 гола, а останалите нападатели имат общо горе-долу същата бройка", започна специалистът. 

"По-опитните трябва да помагат на по-младите, но всички трябва да поемат своята отговорност. Обсъдихме и представянето от мача с Елче, но е ясно, че не всички мачове са еднакви", заяви Куман, който след това насочи вниманието си към предстоящите избори за президент, насрочени за 7 март, както и риска блаугранас да завършат сезона без трофей:

"Знам, че да бъдеш треньор на Барселона означава, че винаги си подложен на сериозен натиск. Ако отборът не печели, винаги виновен е треньора. От много време вече съм наставник и знам, че е така, приел съм го. Няма да гласувам на изборите за президент, тъй като не смятам за правилно да го правя”, заяви Куман, който бе принуден да се оттегли от пресконференцията след това, тъй като получи кръвотечение от носа.