Роналд Куман не крие желанието си в бъдеще да поеме тима на Барселона. Сегашният наставник на националния отбор на Нидерландия потвърди, че е отказал да бъде назначен през януари, когато ръководството на „каталунците“ уволни Ернесто Валверде.

"Да, бях потърсен от Барса. Но казах "не", защото водя националния отбор на Нидерландия. След две години има възможност да продължа. След Европейското първенство е момента за развитие. Не мога да напусна Нидерландия три месеца преди първенството", заяви бившият защитник на Барса в интервю за вестник „Marca“.

"Не мисля, че беше лош момент да поема Барса. Просто имам ангажименти с Нидерландия. Барселона винаги може да печели големи трофеи, има много добри футболисти, както и възможността да привлича по-добри футболисти“, продължи той.

„Ако бях без работа, естествено, всички знаят какво значи Барса. Няма значение от момента. Там, в Барселона, изживях най-хубавите си мигове като футболист и обичам много града. Дано един ден водя Барса", сподели още Куман.

"Един отбор се нуждае от футболист със скорост. Видяхте колко проблеми причини Винисиус на Барса. Сега Барса няма футболист, който да придава дълбочина и да търси докосванията. В средата на терена разполагат с футболисти със сходни характеристики. Видях как Ансу Фати се справя много добре с бързината. Нуждаят се от футболист като него, защото останалите играят, за да получат топката на крак", сподели мнението си бившият наставник на Евертън и Саутхемптън.