Бившият треньор на Барселона Роналд Куман говори за първи път, след като беше уволнен от клуба. Той коментира напускането на Лионел Меси, а освен това направи любопитно разкритие и за настоящия наставник на тима Шави Ернандес. Нидерландецът обяви, че не е получил нужната подкрепа от ръководството, въпреки огромното си желание да успее на „Камп Ноу”.

„Съгласих се да напуснат някои играчи, за да може да бъдат подредени финансите на клуба. Когато обаче видиш, че след като Меси си е тръгнал, се взима играч за 55 млн. евро, се чудиш дали не се е случило нещо друго. Защо Меси трябваше да напусне?”, попита Куман пред ad.nl.

“Не получих времето, което сега дават на Шави. Още ме боли. Всеки треньор има нужда от време и подкрепа”, продължи Куман.

„Лапорта ми беше казвал хиляди пъти, че Шави няма да бъде негов треньор, защото му липсва опит, но има нужда от щит, някой, зад който да се скрие“, добави Куман.

:Все още не мога да се върна на „Камп Ноу”.С този президент не мога да се преструвам, че нищо не се е случило. Не бях треньорът на Лапорта. Нямаше нужната химия между нас. Исках да успея като треньор на Барселона, но нямах нужната подкрепа. Разбрах, че Лапорта иска да се отърве от мен, защото не бях назначен от него”.

„Щастлив съм за клуба, защото сега нещата вървят по-добре”, завърши Куман.