Старши треньорът на Барселона Роналд Куман определи като фантастични новините, че Лионел Меси остава в тима и през следващия сезон.

През миналата седмица голмайстор номер 1 в историята на каталунците съобщи, че ще продължи да носи червено-синята фланелка, въпреки обявеното по-рано желание да напусне. От понеделник аржентинецът дори поднови тренировки.

"Чудесно е, всички са наясно, че той е най-добрият играч в света, така че да го имаш в отбора си е нещо изключително", каза новият наставник на Барселона.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"За нас е много важно да създадем най-добрите условия за игра на Лео. Никога не е имало съмнения в неговите качества и е фантастично, че през следващия сезон той ще бъде в Барселона. Всички сме много щастливи от този факт", каза Куман.

В събота Барселона играе контрола с Химнастик Тарагона, а мачът може да бъде първи за Меси след сагата с напускането му. Каталунците ще почиват в първите два кръга от новия сезон в Ла Лига заради късното си участие в Шампионската лига.

"Хубаво е, че ще играем приятелски мач. Всички играчи ще могат да запишат по едно полувреме. Резултатът не е най-важното нещо в такива мачове. Говорихме с футболистите за тактиката, какво да правим с топката и как да действаме, когато тя е в противника. Искам да видя тези тактически детайли утре", обясни още холандският треньор.