Тази вечер съставът на Барселона има шанс да се изкачи на второто място в Ла Лига. „Каталунците“ посрещат Уеска в мач, който се очаква да спечелят без особени затруднения, а след отпадането от шампионска лига, титлата в Испания е много важна за Лео Меси и компания.

Макар все още изоставането от лидера Атлетико Мадрид да е голямо, наставникът на Барса Роналд Куман, твърдо вярва, че неговият тим все още може да триумфира  с шампионския трофей в края на сезона. Нидерландският специалист изрази ясното си намерение Барселона да  спечели колкото се може повече точки до края на кампанията и да опита да  догони Атлетико в класирането.

„Аз много отдавна казах, че титлата не е решена и тогава доста хора си помислиха,  че говоря глупости и нямам реална преценка за нещата. Няколко пъти споделих, че Атлетико Мадрид не може постоянно да печели, те започнаха прекалено силно, а е невъзможно само да побеждаваш през целия сезон. Виждаме, че и те допускат грешки, а преднината им на върха бавно се стопява и вече изобщо не изглежда толкова голяма. Не отписвам Реал Мадрид от борбата разбира се, но ние гледаме нас и твърдо вярвам, че първенството не е решено. Не разбирам какво ни пречи, за да станем шампиони, след като разликата в точките значително намаля и при победа срещу Уеска можем да излезем на второ място. Ще опитаме, ще се борим, не мога да обещая нищо, но имаме нашите шансове. Моето мнение е, че титлата ще се реши в последния кръг, ще видим дали ще се окажа прав“, коментира Куман.