Новият наставник на Барселона Роналд Куман продължава с индивидуалните срещи с футболистите на отбора. Неговата цел е коренна промяна на каталунския стартов състав, за да бъде върнат ореолът на европейски гранд, който години наред диктуваше модата във футбола на Стария континент.

След като вчера е провел такава с Луис Суарес, Жорди Алба, Иван Ракитич и Артуро Видал, тази сутрин се е случило същото с ветерана Серхио Бускетс, съобщава „Марка“. Тя се е състояла в техническия офис на тренировъчната база и е продължила 30 минути. Целта е била нидерландецът да уведоми световния шампион с Испания, че ще продължи да бъде част от състава, но ролята му ще бъде по-периферна, тъй като ще се даде шанс на повече изяви за 23-годишния Френки де Йонг.

По този начин ще започне подмладяването на тима, в който има немалка част играчи, които са над 30 години. Сред тях са Жорди Алба (31), Иван Ракитич (32), Артуро Видал (33), Луис Суарес (33), капитанът Лионел Меси (33), Жерард Пике (33), както и самият Бускетс, който е на 32.

Не е ясно и каква роля ще играе новодошлият от Ювентус Миралем Пянич, който пък е на 30 години.