Треньорът на Барселона Роналд Куман не спести критиките си към някои от младите играчи на тима след победата с 5:2 над Хетафе в мач от 31-ия кръг на Ла Лига. До 87-ата минута резултатът беше 3:2 и това видимо ядоса нидерландския специалист. Четвърт час преди края на мача, заменяйки Оскар Мингеса, той показа недоволството си от 21-годишния футболист, отказвайки да стисне ръката му, както и да говори с него. 
„Резултатът е добър. През първото полувреме играхме  много добре, действахме внимателно и създадохме доста положения за гол. След почивката загубихме концентрация, започнахме да движим топката по-бавно и позволихме на съперника да вкара за 3:2.
 
Мингеса беше контузен и твърде дълго не беше ясно дали може да продължи или трябва да бъде заменен. Когато Дест вече беше готов да влезе на терена, Оскар каза, че е готов да продължи да играе. Трябва да можете да вземате решения по-бързо. Това се отнася и за него, и за лекарите.
 
В крайна сметка го смених, но не защото бях ядосан, а защото исках да дам шанс на Умтити да играе - той го заслужаваше. Планирано беше и изваждането на Пике, защото се умори.
 
Може би преувеличавам, защото Мингеса прави добър сезон. Но мисля, че младите хора трябва да разберат, че ако играят за Барса, винаги трябва да вземат активно участие в мача. Педри и Араухо играха под нивото си", обясни Куман.