Старши треньорът на Барселона Роналд Куман остана изключително щастлив след победата с 5:3 над Гранада за Купата на Испания. „Каталунците“ трябваше да правят забележителен обрат и остават в битката за трофея.

Наставникът засипа с похвали своите играчи и заяви, че този успех може да е повратна точка на сезона за тима му.

17 снимки

„Започнахме мача силно, играхме добре в първите 20 минути. След това дойде една грешка, която не бива да правим, но след нея падна първия гол. Трябва да подчертая характера, който тимът показа - в нито един момент не наведохме глави. Нямахме късмет в началото, но след това направихме всичко възможно, за да спечелим мача. Това е заслужен успех заради това, че показахме, че знаем как да се борим. Успяхме да защитим преднината си и заслужено стигнахме до успеха“, сподели доволният Куман.

„Това може да е повратна точка на сезона ни и да промени атмосферата в отбора. Това е пътят, по който трябва да вървим. Работихме здраво, отборът започва да вярва в себе си. Много съм горд, защото тази победа дойде в много важен момент от сезона. Стана вълнуващ мач. Имахме проблеми в защита, но отново подчертавам характера на отбора, който успя да превъзмогне целия лош късмет, който ни преследваше“, каза още нидерландецът.

Специалистът коментира и думите на Анхел ди Мария за капитана Лионел Меси, че ПСЖ прави всичко възможно да привлече сънародникът му в тима, като ги нарече „неуважителни“.

„Неуважително е как хора от ПСЖ продължават да говорят за Меси. Те само повишават напрежението. А Лео все още е играч на Барселона“, заяви Куман.