Полузащитникът на Реал Мадрид Тони Кроос заяви, че „белите“ са подарили прекалено много точки през първия дял от сезона в Ла Лига.

„Кралете“ започнаха колебливо, а към днешна дата се изкачиха до третото място в таблицата. Момчетата на Сантиаго Солари са с актив от 39 точки, на 10 зад лидера Барселона. Втори е Атлетико Мадрид с 44.  

В Реал вече изготвили списъка с ненужните

„Истина е, че имахме някои проблеми в началото на сезона и подарихме прекалено много точки през първия дял на Ла Лига. Това обаче вече е в миналото. Винаги съм знаел, а последните няколко сезона ми дават основание да вярвам, че имаме силен състав, който никога не може да спре да върви напред“, започна Кроос пред Die Welt.

Тони Кроос

източник: Gulliver/Getty Images

В Реал се сплотяват, но трима се отцепиха от колектива

„Всяка победа носи увереност и създава положителни емоции. Не спираме да работим, дори когато нещата не ни се получават. Миналия сезон загубихме сравнително рано битката в Ла Лига и шампионатът не бе реалистична цел. Без значение, този плам винаги ни поддържаше и бе с нас, защото знаехме, че можем да спечелим нещо. А това бе Шампионската лига, която взехме за трета поредна година“, продължи халфът.

„Аз лично продължавам да се забавлявам, трябва да знаеш как да се справяш с неуспехите, това е част от спорта. Ако съумееш да извлечеш полза от неудачите, ще живееш с успех“, обясни собствената си философия Кроос.