Тони Кроос заяви, че иска да се откаже от футбола, докато още играе на високо ниво. 33-годишният германец наскоро удължи договора си с Реал Мадрид за една година и ще започне своя десети сезон на “Сантиаго Бернабеу”.

“Има един-два негативни примера, в които играчи не могат да напуснат футбола, а вече не са футболистите, които са били. Не искам това да ми се случи на мен. Все още се наслаждавам на футбола и съм гладен за трофеи”, сподели Кроос.

“Има две неща, които искам да избегна: да се откажа твърде късно и хората да забравят играчът, който някога съм бил, и не искам да завърша кариерата си на пейката. Искам да благодаря на жена ми, която ми каза: “прави, каквото искаш”. Това малко ме изненада и я попитах дали не иска да съм вкъщи по-често”, допълни с усмивка той.

Кроос заедно с Лука Модрич изведоха Реал до множество успехи. “Белите” обаче мисля за подмладяване на халфовата линия. След привличането на Валверде, Камавинга и Чуамени това лято те взеха 20-годишния Джуд Белингам, който се очаква да бъде водеща фигура следващите години.