Звездата на Реал Мадрид - Кристиано Роналдо се изправя в полуфиналите на Шампионска лига срещу една от любимите си жертви в Европа – Байерн Мюнхен. Португалският футболист е отбелязал 9 гола в 6 мача, което е само с един по-малко от тези, които той е вкарал на Ювентус в турнира.

През сезон 2011/12 Кристиано не успя да вкара в първия мач в Мюнхен при загубата с 1:2 на „Алианц Арена“. На реванша Кристиано вкара от дузпа в 6-та минута и се разписа отново в 14-та минута след асистенция на Месут Йозил. В крайна сметка на „Сантиаго Бернабеу“ се стигна до продължения и изпълнения на дузпи, след които „белия балет“ отпадна от турнира.

През 2013/14 Реал Мадрид и Байерн отново се изправиха един срещу друг на полуфиналите на турнира. В първия двубой Кристиано отново не успя да вкара, но се разписа на два пъти в реванша.

През 2016/17 Реал Мадрид спечели в Мюнхен с 2:1 с два гола на Роналдо. В реванша Левандовски даде преднина на Байерн Мюнхен от дузпа в 53-та минута. Малко по-късно Кристиано Роналдо изравни резултата след страхотна асистенция на Каземиро. Серхио Рамос си отбеляза автогол в 78-та минута и прати мача в продължения. В тях Кристиано Роналдо оформи своя хеттрик, а Марко Асенсио добави едно попадения за крайното 4:2.

Байерн или Реал - кой ще стигне финала в Шампионска лига?