Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е поискал от клуба да отнеме титулярното място на Гарет Бейл. Португалецът не е доволен от формата, която демонстрира най-скъпата покупка в историята на „белия балет”, затова иска Марко Асенсио да го замени в стартовите 11.

7 точки пасив, 7 причини за неволите на Реал Мадрид

21-годишният испанец продължава да демонстрира таланта си при всяка възможност, която получи, докато Бейл вече седмици наред се намира по постоянни атаки от фенове и медии. На „Сантиаго Бернабеу” имат повод за тревоги, тъй като след изиграването на първите 5 кръга в Ла Лига тимът се намира вече на 7 точки зад големия съперник Барселона.

Последната издънка дойде през седмицата, когато Бетис успя да отмъкне победа с 1:0 в Мадрид. Във въпросния мач Асенсио записа едва 23 минути, влизайки като смяна, докато Бейл беше титуляр и пропиля някои от най-изгодните възможности. От началото на сезона Асенсио има 3 шампионатни  мача като титуляр, а в другите два се появяваше на смяна.

Зидан застана зад Бейл: Проявете разбиране

Роналдо счита, че младокът заслужава много повече, особено след като собственоръчно спаси тима срещу Валенсия,  отбелязвайки головете за 2:2. Според испанското издание „Дон Балон” Кристиано има много по-високо мнение за Асенсио в сравнение с Бейл и Борха Майорал. Всъщност последния Роналдо дори не слага в сметките си. Португалецът е настоял, че би могъл да заформи много по-ползотворно партньорство с Асенсио, отколкото му се удава до този момент с Бейл на терена.