Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо се изказа изключително джентълменски по адрес на своя най-голям съперник – Лионел Меси. Португалецът даде интервю за „Фокс Спортс Аржентина”, в което засвидетелства уважението си към магьосника на Барселона.

Дуелът между Кристиано и Меси подчини футбола в началото на новия век, като двамата пренаписаха не един и два рекорда. „Десетката” на Барса успя да наниже цели 5 Златни топки в личната си колекция, докато Роналдо не изостава много назад със своите 4. Сезон 2016/2017 е много по-успешен за португалеца  и Реал, които вече завоюваха титлата в Испания и им предстои финал в Шампионската лига на 3 юни. Ако „лос бланкос” спечелят срещу Ювентус, ще станат първият тим, успявал да защити трофея в турнира на големите, откакто той промени името си от КЕШ на ШЛ.

Роналдо по-известен от Меси, ЛеБрон и Федерер

Роналдо призна, че двамата с Меси не са първи приятели, ала това не им пречи да демонстрират взаимен респект. „Не съм приятел на Меси, но сме партньори. Имам предвид, че сме споделяли много мигове с награди през последните 10 години. Имам много добри взаимоотношения с него”, каза Кристиано. „Вярно е, че двамата не вечеряме заедно, но го уважавам. Все пак, той ми е съперник.”

„Конкуренцията помежду ни е повече дело на пресата. Това продава и ѝ помага да върти своя бизнес.”

Напрегнат преди финала ли? Не и Роналдо!

„Разбира се, че ми харесва да гледам как играе Меси. На мен ми харесва да гледам всички добри футболисти, а той е един от тях, истински хит. Наслаждавам се, когато го гледам как играе.”

Кристиано и Меси с най-големи доходи сред футболистите

„Обратното също е в сила – няма да ми хареса човек, който върши нещата неправилно. Когато питат Меси за Роналдо, той винаги говори добре за мен. Нашите взаимоотношения са хармонични и се уважаваме”, добави Роналдо.