Кредитът на доверие към Сантиаго Солари от страна на ръководните фактори в Реал Мадрид се изчерпва и аржентинецът няма право на повече грешки, твърди „Marca“.

Според информациите, нов провал на „кралете“ в предстоящото Ел Класико още повече ще влоши положението на аржентинския специалист. В Реал Мадрид вече са наясно, че сезонът отново може да бъде спасен единствено с триумф в Шампионска лига – за четвърта поредна година.

Испанският гранд отново ще се концентрира изцяло върху представянето си в Шампионска лига, но предстоящото Ел Класико също е значимо и ще има влияние върху съдбата на Солари.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес вече е вперил поглед към следващия сезон и планът изглежда начертан. Към момента той включва нов треньор и само чудо може да спаси Солари. През шефа на клуба има няколко варианта за треньорския пост, които вече са започнати да бъдат разглеждани от дясната ръка на Перес – Хосе Анхел Санчес.

Сантиаго Солари остава верен на идеите си. Той има ясна визия относно това как отборът му трябва да играе. Аржентинецът получи нужната подкрепа от Флорентино Перес в първите два критични момента след загубата от Ейбар и Жирона на „Сантиаго Бернабеу“. Кредитът на доверие започна да се изчерпва и то с голяма скорост.

Въпреки всичко, Солари рискува и ще „умре“ с идеите си, а това послание стигна до лидерите на клуба. Треньорът обърна тотално гръб на Иско, запрати Марсело на резервната скамейка, където почти през целия период след неговото назначаване стоят още Гарет Бейл и Марко Асенсио. Тези четирима футболисти оформят част от наследството на Реал Мадрид в началото на сезона и сега очевидно стойността на тези играчи е намелена.

Ръководните фактори в Реал Мадрид знаят, че трябва да действат през следващото лято и да продадат някои играчи, за да бъдат взети нови попълнения. В „кралския“ клуб не възнамеряват да променят своята трансферна политика, тъй като смятат, че настоящата е правилна.