Два месеца след поставянето под карантина на целия отбор на Реал Мадрид, днес подопечените на Зинедин Зидан проведоха първото си занимание на клубната база „Валдебебас“. По време на него се спазваха всички мерки за сигурност, за които местните здравни власти настояват. Играчите пристигнаха на 2 отделни групи през час, като всеки тренираше индивидуално. На всеки терен нямаше повече от 6 футболисти по едно и също време. На разположение бе и Еден Азар, който е почти оздравял след операция на глезена.

13-кратните европейски клубни шампиони наблегнаха основно на физически натоварвания, но имаха възможност и да поиграят с топка, ала без да си я подават. Всички тестове за коронавирус в състава са отрицателни.

В момента всеки един от тях следва индивидуалния си график за самоподготовка, издаден още от периода на самоизолация. Натоварванията ще бъдат вдигани постепенно, а подновяването на кампанията в Ла Лига е планирано за 12 юни.

От днес подготовка започват и останалите клубове от Примера дивисион, които досега не го бяха сторили. Сред тях е и Ейбар, откъдето имаха най-големи опасения.