Определено Шампионската лига е турнирът, в който звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо се чувства най-уютно. Статистическите данни  и редицата рекорди на португалеца свидетелстват за това.

С класирането за финала на Кралския клуб в тазгодишното издание на надпреварата, Роналдо е изправен пред своя шести решителен мач в турнира на богатите. Така нападателят, заедно с Малдини, се превръща във футболиста с най-много двубои в решителния етап на надпреварата от трансформирането ѝ от Купа на европейските шампиони в Шампионска лига. 

Глобално погледнато, в сборната класация, Роналдо обаче не е лидер в подреждането. Първото място по този показател си поделят Пако Хенто и Малдини с 8 финала, като правим уточнението, че при Малдини шест са при новия формат на надпреварата. След въпросните двама идва Алфредо ди Стефано, зад който е Роналдо.

А на бас, че на финала в Киев...

Роналдо и колегите му от Реал се класираха за трета поредна година за финала в Шампионската лига, след като елиминираха Байерн на полуфинала. Съперник на Кралския клуб в Киев на 26 май ще бъде Ливърпул, който надделя над Рома.  

Зидан: Остранихме три топ отбора, за да сме на финал