Изкуствено създадената сага с преподписването на договора на Лионел Меси с Барселона ще приключи до броени дни. Очаква се мегазвездата на каталунците да сложи подписа си под предложението на клуба в най-кратки срокове, твърди "Мундо Депортиво".

Настоящият контракт на шесткратният носител на "Златната топка" изтича през лятото на 2021 година и това създаде леко смущение сред феновете, които искат звездата да бъде обвързан за по-дълго. Затова шефовете "Камп Ноу" ще предложат на аржентинеца нов договор за допълнителни два сезона. Така той ще е до 2023 година.

Очаква се съвсем скоро шефовете на "блаугранас" и бащата и агент на футболиста да седнат на масата за преговори, за да уточнят всички детайли. На практика обаче няма области по контракта, за които двете страни да нямат принципно разбирателство. 

В края на сезона Меси ще е вече на 33 години и затова не иска дълъг договор, тъй като предпочита в края на всяка кампания да преценява как се чувства и дали тялото му позволява да играе на най-високо ниво. Той неведнъж е заявявал, че би искал да приключи кариерата си в Барселона. Същото е и желанието на ръководството на клуба и феновете, които не могат да си го представят с екипа на друг клуб.