Феновете на Барселона бяха смутени от новината от последните дни, че играещата легенда на клуба Лео Меси има опция в договора си, която му позвоялва след края на всеки сезон да напусне "Камп Ноу", стига да прецени, че не му се играе повече там. Но сега ръководството планира да успокои страстите по най-добрия начин. 

Според информациите в каталунските медии, в скоро време ще стартират разговори с футболиста и обкръжението му за подписването на доживотен договор. Това означава, че той ще има възможност да остане на терена, докогато прецени, а след кариерата му ще има гарантиран висок пост в управата на клуба. 

Вероятно този доживотен договор ще включва същата опция за Меси, според която той ще може да напусне след края на който сезон прецени. Но това няма да се отрази на бъдещата му ръководна роля. Очаква се в най-кратки срокове да има развитие по тези разговори. 

Към момента аржентинецът е обвързан с Барселона до 30 юни 2021 г., към която дата ще е вече 34-годишен. Клубът вярва, че той може да допринесе на терена още време след това и затова е готов да го обвърже допълнително и да играе със синьо-червения екип, докато прецени.

Самият Меси вече е обявявал, че иска да поиграе поне шест месеца за родния си тим Нюелс Олд Бойс, преди да спре с футбола. Ако подпише подобен доживотен договор с Барселона, това няма да попречи да се завърне за кратко в Аржентина, преди да окачи окончателно бутонките на пирона.